Ga naar inhoud

Te huur: woonhuis Berkenbosch Blokstraat 9 2586 HD 's-Gravenhage

Plink Garantiemakelaars Den Haag
Neem contact met mij op

Verhuurd

€ 7.500,- p/m

Rijksmonument in 1925 gebouwd door de bekende architect Kropholler met een “Maatschappelijke bestemming” conform het bestemmingsplan.

Het betreft de voormalige pastorie van de naastgelegen kerk nu een multifunctioneel herenhuis met riante afmetingen totaal ca 550 m2 woonoppervlak met een ca 32 meter diepe achtertuin met vrijstaande stenen schuur met achteringang gelegen op fraaie locatie midden in Scheveningen op een steenworp van strand, zee en boulevard, uitgaansgelegenheden en het winkelgebied in de Palace Promenade.

Het monumentale pand is opgedeeld in 9 grotendeels zelfstandige units met eigen keukens, bad gelegenheden, toiletten
en bergingen.

Bordestrap naar de entree op de begane grond, vestibule met zijkamer met elektra voorzieningen, garderobe, vaste kast en tocht separatie naar de centrale hal van het gebouw met een monumentale bordestrap.

Appartement 1) op de begane grond, enorme kamers en suite ca 15.21×5.53 met parketvloeren, balken plafonds, glas in lood ramen, convector putten en serre met openslaande deuren naar zeer diepe achtertuin ca 32 meter met verhoogd terras, borders, grote vrijstaande schuur met achteringang en toegang tot inpandige berging. Voorts in het pand vanuit de suite voorportaal met berging naar een enorme centrale keuken ca 8.48×3.78 met rvs aanrecht met kookplaat, afzuigkap en deur naar de tuin, wederom in de centrale hal, toilet met voorportaal met urinoir en trap naar kelder bestaande uit 2 ruimten respectievelijk ca 6.15×6.05 en 7.20×6.50 alsmede 3e ruimte met toilet, douche en vaste wastafel, alles geheel betegeld, deur naar aparte torentrap (nooduitgang).

Eveneens uit centrale hal, bordestrap met deur naar torentrap op de overloop met aparte trap naar 2e etage achter, Appartement 5) eenvoudige keuken, Cv-ketel Nefit Ecomline en boiler, kamer ca 5.99×2.98 met laminaatvloer en badkamer met massagedouche, vaste wastafel en toilet, terug op centrale overloop op de 1e etage welke volledig voorzien is van parketvloeren, centrale hal met glas in lood ramen, inpandige berging, tweede hal met Appartement 2) bestaande uit een fraaie voorkamer ca 5.97×5.35 met glas in lood ramen en keukenblok met close in boiler.
Appartement 3) aan de achterzijde met achterkamer ca 5.98×5.35 met open keuken met kookplaat en afzuigkap, badgelegenheid met toilet, douche en fontein. Appartement 4), deur naar appartement, grote berging en achterkamer ca 5.25×3.50 met aansluitend badkamer met ligbad, toilet en meubel met vaste wastafel en grote inloopkast.

Bordestrap naar 2e etage eveneens volledig voorzien van parketvloeren, overloop met glas in lood ramen en deur naar torentrap (voorzien van vloer met luik), en toegang tot Appartement 8), keuken met rvs spoelbak, kookplaat en koelkast, achterkamer ca 4.69×4.57 met plavuizen vloer en badkamer met douche met glazen wand, toilet en vaste wastafel, terug op centrale overloop, inpandige grote berging met toilet, en toegang tot groot Appartement 6) met ruime achterkamer ca 6.15×5.42 met open keuken met natuurstenen aanrecht in L-opstelling met rvs spoelbak, kleine kookplaat en afzuigkap, deur naar badkamer met toilet, douche met glazen wand en vaste wastafel, deur naar voorkamer ca 6.00×3.27 met 2 Velux dakramen en balken in het zicht en vaste kast. Vanuit de overloop tevens toegang tot Appartement 7) met grote achterkamer ca 7.64×3.50 met toegang tot badkamer met douche met glazen wand, toilet en vaste wastafel.

Wederom vanuit de centrale hal, overloop met trap naar 3e etage geheel voorzien van parket, Appartement 9), grote kamer ca 7.15×4.56 met open keuken met aanrecht in L- opstelling met rvs spoelbak, kleine kookplaat en koelkast, ramen met roedeverdeling, balken in het zicht, berging, grote badkamer met ligbad, douche met glazen wand, vaste wastafel en toilet, grote achterkamer ca 6.29×2.32.

Wederom toegang tot torentrap cq kamer met machineruimte met Cv-ketel Remeha en boiler, voorts deur
naar enorme berging in de klokkentoren met trap naar eenzelfde daarboven gelegen ruimte.

Bestemmingsomschrijving ; culturele voorzieningen, gezondheidszorg, jeugd/kinder/buitenschoolse opvang, onderwijs, openbare dienstverlening, religie, verenigingsleven, verzorgingstehuizen, welzijnsvoorzieningen.

Aanvullende informatie;
– ‘s- Gravenhage sectie AF nummer 4273
– Groot 490 centiare
– Rijksmonument
– Momenteel 9 grotendeels zelfstandige woonunits
– Diverse kelders
– Totale gebruiksoppervlakte ca 520 m2 conform meetrapport
– Totale overige ruimten ca 116 m2
– Achtertuin ca 200 m2 met achterom en stenen schuur
– Conform bestemmingsplan maatschappelijke bestemming
– Conform basisregistratie adressen en gebouwen woonfunctie

  • 520 m2
  • 490 m2

Kenmerken Berkenbosch Blokstraat 9

Overdracht

Huurprijs€ 7.500,- p/m
AanvaardingDirect

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte490 m2
Woonoppervlakte520 m2
Inhoud2.464 m3

Bouw

SoortHerenhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1925
Dak typeSamengesteld dak

Indeling

Aantal verdiepingen5
Aantal kamers12

Maandlasten

Ligging Berkenbosch Blokstraat 9

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

524.882

Vergelijkbaar woningaanbod