Ga naar inhoud

Te koop: appartement Javastraat 44a 2585 AP 's-Gravenhage

Plink Garantiemakelaars Den Haag
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 650.000,- k.k.

Dit is een project van HVM Vastgoed.

In 2022/2023 zal dit Rijksmonument uit 1860 worden getransformeerd naar luxe appartementen waarbij een unieke harmonie zal ontstaan tussen originele details van monumentale waarde en ultiem wooncomfort.

Het project is op een absolute toplocatie gelegen aan de rand van het prestigieuze Willemspark en de populaire Archipelbuurt met pal om de hoek het herkenbare Plein 1813, op loopafstand van de paleistuinen, het Vredespaleis, het gezellige Anna Paulownaplein en in de directe omgeving van een ruim aanbod aan hooggewaardeerde bistro’s, winkelstraten en internationale organisaties. Deze locatie staat daarnaast bekend om haar historische panden, rijksmonumenten en de strategische ligging ten opzichte van het Centrum en de Rijksweg A12.

De drie appartementen zijn gelegen achter een monumentale gevel in het brede gedeelte van de Javastraat en zullen compleet worden voorzien van vloerverwarming, nieuw stucwerk, nieuwe indeling, gevelisolatie, nieuw leidingwerk, nieuwe installaties en alle benodigde voorbereidingen voor open keuken en sanitair.

Voor Rijksmonumenten geldt formeel geen verplichting voor het aanvragen van energielabel maar dankzij slim gebruik van energiezuinige voorzieningen die geen afbreuk doen aan het originele karakter zullen de appartementen worden opgeleverd met een gunstig energielabel A.

Om een gevoel te krijgen van de ligging, de maatvoering, de lichtinval en de aanwezige originele details biedt de projectontwikkelaar geïnteresseerde kopers nu al de kans om tijdens de bouw dit statige herenhuis te komen bewonderen.

Indeling 44a – beletage/souterrain voorzijde ca. 108 m²:
Karakteristieke entree van het gebouw die rijk is uitgedost met marmeren detaillering zoals vloeren, trap en lambrisering. De riante hal beschikt daarnaast over een fraai hekwerk en diverse plafond- en wandornamenten. Entree van het appartement op de bel-etage, spectaculaire suite aan de voorzijde met een riante basismaat en ca. 4 meter hoge originele ornamenten plafonds, natuurstenen schouw en enorme kozijnen aan de voorzijde waardoor een zeer gunstige lichtinval ontstaat. Deze woonkamer beschikt over de benodigde aansluitingen voor een luxe open keuken die koper naar eigen wens kan laten plaatsen. Verder op deze etage een overloop met apart toilet en de trap naar het souterrain.
De gang in het souterrain wordt voorzien van een technische ruimte met opstelplaats voor de cv-ketel en de wasmachine. Naast deze gang zal een ruime berging worden gerealiseerd. De tussengelegen badkamer is ruim van formaat en kan naar eigen wens door koper worden gerealiseerd. De riante slaapkamers van dit appartement zijn aan de voorzijde gelegen.

Het sanitair, de keuken en de vloeren zijn geen onderdeel van de renovatiewerkzaamheden. De woning wordt compleet met alle benodigde aansluitingen geleverd zodat u zorgeloos bij uw eigen leverancier de juiste materialen kunt uitkiezen. Er is een technische omschrijving beschikbaar met een nauwkeurige specificatie van de renovatiewerkzaamheden.

Aanvullende informatie:
– ’s-Gravenhage sectie P nummer 10933
– Eigen grond
– Bouwjaar 1860
– Rijks beschermd stadsgezicht
– Rijksmonument
– Energielabel A
– 17/100 aandeel in VvE
– Maandelijkse VvE-bijdrage € 120,70
– Collectieve brand-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering
– Technische omschrijving beschikbaar
– Kosten voor sanitair en keuken voor wens en rekening koper
– De wanden worden strak gestuukt en gesausd opgeleverd
– Voorbereiding voor airconditioning in de woonkamer
– Garantie op uitgevoerde werkzaamheden (1 jaar)
– Garantievoorwaarden van HVM Vastgoed van toepassing
– Algemene verkoopvoorwaarde Plink NVM Garantiemakelaars van toepassing
– Ouderdoms- en niet-bewoningsclausule van toepassing
– Projectnotaris Rosenberg Polak

  • 108 m2
  • 2

Kenmerken Javastraat 44a

Overdracht

Vraagprijs€ 650.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Woonoppervlakte108 m2
Inhoud440 m3

Bouw

SoortBenedenwoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1860
IsolatievormenMuurisolatie
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Javastraat 44a

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

524.882

Vergelijkbaar woningaanbod